Proiectul Cutia Bebelușului al Asociației SAMAS

Foto: Gala a fost onorată de prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a Premierului interimar, domnul Ludovic Orban, precum și cea a Ministrului interimar al Educației, doamna Monica Anisie.

 

Proiectul CUTIA Bebelușului al Asociației SAMAS a fost distins cu Premiul pentru Implicare Socială la Gala “WOMEN IN ECONOMY”, la Ateneul Român, eveniment ce s-a bucurat de prezența a peste 800 de invitați, femei de afaceri din România și din străinătate, parteneri și reprezentanți ai instituțiilor care susțin implicarea și dezvoltarea inițiativelor feminine în afaceri, în societate sau în cultură.

Organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, Gala a fost onorată de prezența Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a Premierului interimar, domnul Ludovic Orban, precum și cea a Ministrului interimar al Educației, doamna Monica Anisie.

Foto: Ateneul Român

În călătoria sa către copiii născuți în situații vulnerabile, CUTIA Bebelușului a ajuns pe scena Ateneului Român, unde a însoțit-o pe doamna Eli Roman, Președintele Asociației SAMAS, care a ridicat Trofeul Galei pentru Implicare Socială.

Prin CUTIA Bebelușului, Asociația SAMAS și partenerii săi oferă  siguranța unui pat pentru bebeluș în primele 3 luni de viață, lucrurile necesare pentru mamă și nou-născut după naștere, dar și educația pentru îngrijirea și creșterea sănătoasă a copilului și inițierea alăptării. Educația pentru sănătate este asigurată în maternități de către Educatorii Perinatali SAMAS – cadre medicale, asistente sau moașe, specializate în perioada primelor 1000 de zile ale copilului (de la concepție până la vârsta de 2 ani).

Foto: Cutia Bebelușului

Premiul Galei ”Women in Economy” este o nouă și binemeritată recunoaștere a proiectului CUTIA Bebelușului, un proiect complex și de mare utilitate socială, menit să dea o șansă la o viață și o stare de sănătate mai bună cât mai multor bebeluși din rândurile celor 42% de copii români care se nasc în sărăcie. Până la finalul anului 2020, Asociația SAMAS dorește să echipeze și să distribuie 1800 de astfel de cutii, ajutând, totodată, mamele să alăpteze și să-și îngrijească bebelușul pentru o dezvoltare sănătoasă.

Pe site-ul www.cutiabebelusului.ro găsiți detalii despre modalitatea în care se pot face donații și se poate contribui la dezvoltarea programului.

Despre Asociația SAMAS

Asociația SAMAS este o organizație nonprofit, care a dezvoltat prima comunitate națională de educatori perinatali (din rândul asistenților medicali și moașelor), pentru a oferi cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult.

Foto: Eveniment Cutia Bebelușului

Obiectivele Asociației pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal.

Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Activitatea educatorului SAMAS este inspirată din modelul occidental de educație și sprijin al gravidelor și proaspetelor mame. În țări precum Franța, Germania, Austria sau Elveția, peste 70% dintre mame apelează la servicii similare.

Educatorul SAMAS este aproape de comunitate în cele 6 centre SAMAS din țară: București, Timișoara, Iași, Pitești, Bistrița și Cluj-Napoca, dar și în peste alte 27 de orașe din țară, echipe de educatori perinatali oferind cursuri, consiliere și sfaturi gravidelor și mamelor. Gravidele, mamele sau tăticii îi pot contacta pe site-ul www.asociatiasamas.ro, pe pagina de Facebook Școala Mamei SAMAS și în centrul SAMAS din orașul lor.

Add Comment