Olteanul Cosmin Bîrlan, al doilea semifinalist la Vedeta popularã  

Tatăl lui şi-a dorit să-l facă fotbalist, iar mama – cântăreţ de muzică populară. Cosmin Bîrlan este cel de-al doilea semifinalist Vedeta popularã de la TVR 1. Şi în sezonul doi Vedeta popularã, Iuliana Tudor aduce în faţa publicului şi a telespectatorilor interpreţi de folclor talentaţi, dornici să devină Vedeta popularã. În fiecare duminică, la ora 21.00.

Foto: Dorin Ochea

Un oltean talentat, care a oscilat destul de mult între cele două iubiri ale sale: fotbalul şi muzica populară, pare că îşi clarifică opţiunile după participarea, aseară, în concursul de talente din folclorul românesc de la TVR 1. Cosmin Bîrlan a venit la Vedeta popularã hotărât să lupte pentru al doilea loc în semifinală. Ceea ce a şi reuşit. Cosmin Bîrlan este cel de-al doilea semifinalist Vedeta popularã. Juriul l-a trimis în semifinală la a doua ediţie a sezonului al doilea Vedeta popularã, transmisă de TVR 1 duminică, 6 mai.

Tatăl lui şi-a dorit să-l facă fotbalist, iar mama – cântăreţ de muzică populară. A făcut fotbal până de curând (a început la Primăvara Craiova, iar apoi s-a mutat la Pandurii Târgu Jiu), dar la muzică nu a renunţat niciodată. Aşa că e fericit că i-a împăcat pe ambii părinţi. Crede că moşteneşte talentul muzical de la un bunic, care este preot, dar ştie că, pentru a reuşi în viaţă, e nevoie de multă muncă.

Cosmin Bîrlan are 23 de ani şi vine din satul Prejna, judeţul Mehedinţi, acolo unde s-a născut şi noua jurată Vedeta popularã, Niculina Stoican. A prezentat în faţa juriului melodia „Mamă, când m-ai legănat”, o melodie din folclorul românesc aleasă de el. Pentru duetul susţinut alături pe vedeta preferată, Cosmin Bîrlan a invitat-o pe scenă pe interpreta Anica Ganţu. Cântăreaţa de muzică populară este şi mătuşa lui, cea care l-a susţinut mereu şi care îi sare în ajutor ori de câte ori are nevoie.

După prima interpretare a lui Cosmin în concurs, Mircea Dinescu a pus verdictul: „Nu era bun de fotbal…”, aşa că o carieră în muzica populară pare a fi alegerea lui Cosmin de acum înainte. „Este cea mai mare bucurie din viaţa mea! Promit că nu o să dezamăgesc!”, a declarat emoţionat olteanul de 23 de ani, la finalul ediţiei Vedeta popularã de aseară.

Foto: Dorin Ochea

Concursul Vedeta popularã continuă la TVR 1 duminica viitoare, când alţi cinci concurenţi luptă pentru un loc în semifinală. Vedeta popularã este la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 21.00.

Despre Vedeta popularã
TVR 1 a deschis din nou porţile concurenţilor celui mai mare talent show de folclor din România: Vedeta popularã. Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 45 de concurenţi din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat şi Bucovina. În fiecare seară de duminică vom cunoaşte câte cinci. Dintre ei, doar unul se califică în semifinală.
Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea Vedetã popularã: să aibă voce, carismă şi o apariţie de neuitat, care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta popularã şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.
Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta popularã are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. În premieră în noul sezon, la finalul primei probe, juriul elimină unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.
Din juriul concursului fac parte, în noul sezon al emisiunii, interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic (care îi înlocuiesc pe Laura Lavric şi Constantin Enceanu). Acestea li se alătură cunoscuţilor juraţi de la Vedeta popularã – Elise Stan, Grigore Leşe şi Mircea Dinescu, pentru a evalua prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.
Şi în sezonul doi, Marius Zorilă şi Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart, sunt alături de concurenţi în intepretările live din show. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor la Vedeta popularã, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

 

Fotografii realizate de: Doru Ochea

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!