Niște lucruri interesante despre dozele de aluminiu

 

Am aflat că: – Doza de aluminiu este reciclabilă 100%. Nu șiam asta. Și poate fi reciclată la infinit, fără să-și piardă din proprietăți. În aproximativ 6 săptămâni, o doză reciclată revine înapoi în magazine. În plus, am aflat că doza este cel mai reciclat ambalaj din lume. Prin reciclarea unei tone de doze din aluminiu se economisesc 9 tone de CO2. Dar cel mai important, am aflat că …cu energia economisită prin reciclarea unei doze din aluminiu, un calculator paote funcționa o oră.

Am aflat că: – Dozele au apărut pentru prima dată în 1935 în Statele Unite ale Americii. De atunci au evoluat mult în ce privește greutatea, au devenit mult mai ușoare, fiind prezent cel mai inovativ și durabil ambalaj.

Am aflat că: – Grosimea unei doze din aluminiu este egală cu grosimea unui fir de păr.

Multă lume aruncă dozele din aluminiu la gunoi cu celelalte deșeuri, dar știați că există chair și la noi în țară centru de colectare? Ba mai mult, puteți primi și niște bănuți. În plus, astfel ajutăm ca aceste doze să ajungă unde trebuie și mai ales mult mai ușor.

Și pe lângă reciclare la centrele speciale, v-ați gândit că ați putea recicla aceste doze chiar și în locuința proprie, făcând ceva util pentru voi?

Am aflat că: – (Atenție, doamnelor!) Puteți folosi dozele din aluminiu pentru a vă face bucle mari. Cine s-ar fi gândit, nu-i așa?

Și dacă nu vă sunt utile pentru bucle, nu v-ar strica un colier din cheițele dozelor!

Nu-i așa că v-am uimit? Și eu pe mine! 🙂

(Crenguța Simion)

Foto: arhiva personală

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!