Mucenicii Băneasa – 9 Martie

mucenici

 

Mucenicii Băneasa

Ziua de 9 martie era hotar între zilele aprige ale Dochiei și zilele călduroase ale Moșilor. Tradiția consideră această zi ca fiind ultima a Babei Dochia.…

Ziua Mucenicilor, dincolo de tradiții și obiceiuri, este una în care dușmănia este îngropată, noi prietenii se leagă și sărbătorim primăvara.

A rămas frumosul obicei ca, de 9 Martie, să pregătim mucenicii – un preparat culinar delicios, un desert foarte apreciat.

Băneasa păstrează tradiția și ne oferă Mucenicii Băneasa, mucenici muntenești. Pentru aluatul din care se fac mucenicii este nevoie de făină bine cernută, un pahar de apă călduță și sare. În dimineața de 9 martie se pun la fiert într-o zeamă din apă, un vârf de linguriță de sare, coaja rasă de la o lămâie și puțin zahăr sau miere. Mai întâi, se pune la fiert apa cu sarea, după care se rade coaja de lămâie și abia atunci când mucenicii încep să fiarbă se adaugă și zahărul. Mucenicii sunt bine fierți atunci când încep să se ridice la suprafață. Se servesc cu miez de nucă mărunțit  și cu pudră de scorțișoară. Aceștia sunt mucenicii sau „măcinicii” muntenești. 

Pofta Bună!

www.pastebaneasa.ro

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!