Horia Vîrlan te sfătuiește (I)

Foto: PR Prima TV

PB: Domnule Horia Vîrlan, fiindcă suntem în post și ne dorim să diversificăm meniul, apelăm și la legume mai puțin folosite, cum ar fi verzișoarele de Bruxelles, guliile sau feniculul. Cum putem să gătim și să asezonăm aceste legume, astfel încât să le punem în valoare gustul? 

Foto: arhiva Burda România

Varza de Bruxelles este extrem de sănătoasă și o recomand ca gustare, garnitură sau chiar ca fel de bază pentru vegetarieni. Aceasta poate fi fiartă timp de 15-18 min, în apă cu sare și o frunză de dafin sau poate fi sotată împreună cu 2-3 căței de usturoi și ulei de măsline ori unt. Poate fi coaptă timp de 35-40 de minute, după ce a fost stropită cu unt ori ulei și condimentată după gust sau poate fi gătită cu smântână și ceapă verde, după ce a fost opărită, în prealibil.

 

 

 

Foto: Salată de crudități – arhiva Burda România

 

Guliile pot fi consumate în stare crudă, fiind dulci și zemoase, de asemenea pot fi folosite în salate verzi (vezi salata de crudități), în supe drese cu smântână sau acrite ori pot fi gătite cu unt și smântână, împreună cu carne slabă ori șuncă fără grăsime.

 

 

Foto: arhiva Burda România

Foto: Legume înăbușite, cu fenicul – arhiva Burda România

Feniculul poate fi folosit crud, în salată, dar este extrem de gustos după ce a fost caramelizat cu puțin oțet balsamic și usturoi și servit împreună cu creveți sau calamari sote. Feniculul poate fi folosit drept topping pentru tarte de legume sau chiar în plăcintă, alături de alte legume de vară și brânză feta.

 

 

Foto: PR Prima TV

În bucătărie cu Horia Vîrlanemisiune culinară, în fiecare duminică de la ora 15.00

Maestrul în artă culinară, Horia Vîrlan, va primi telespectactorii în bucătăria lui, în fiecare duminică de la ora 15.00, în cadrul unei noi emisiuni culinare marca Prima TV, În bucătărie cu Horial Vîrlan.

 

 

Absolvent al cursurilor de artă culinară de la Cleveland Community College din SUA și posesor al diplomei de “Maestru în artă culinară”, simpaticul Horia Vîrlan a reușit să devină, grație emisiunilor lui culinare de succes de la Prima TV, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Horia și-a descoperit pasiunea pentru latura gastronomică încă din copilărie, atunci când observa și fura secretele bunicii sale.

După zeci de episoade ale competiției culinare Mama mea gătește mai bine, a cărei jurat este, Horia Vîrlan va găzdui o nouă emisiune culinară, de data aceasta chiar în bucătăria personală. Din 1 aprilie, de la ora 15.00, în fiecare duminică, maestrul Horia Vîrlan va împărtăși secretele bucătăriei și va oferi rețete gustoase, ușor de preparat de către telespectatori. Aceștia vor fi ispitiți de aspectul mâncărurilor savuroase prezentate de Horia Vîrlan, dar și de poveștile cu “aromă” plăcută din spatele fiecărui preparat, povești despre pasiune, tehnică, experiență și inventivitate.

Urmăriți din 1 aprilie noua emisiune culinară, În bucătărie cu Horia Vîrlan, difuzată în fiecare duminică de la ora 15.00emisiunea perfectă pentru după-amiezele de duminică, care ni-l va prezenta pe maestrul Horia Vîrlan dintr-un unghi personal, oferindu-ne ocazia să îi ascultăm poveștile și să pătrundem în bucătăria, în cămara și în oalele lui.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!