De la Putna… în semifinala Vedeta popularã

Alexandra Dan spune că bunica ei i-a descoperit talentul şi pasiunea pentru muzică. Vine din inima Bucovinei, de la Putna şi „nu mi s-au întâmplat multe lucruri până la 18 ani”. Alexandra Dan a fost desemnată de juriul emisiunii a patra semifinalistă a concursului Vedeta popularã de la TVR 1.


Alexandra Dan are 18 ani şi este din Suceava. A fost ultima concurentă a ediţiei cu numărul 4 Vedeta popularã, dar a terminat pe locul 1. Alexandra Dan este a patra semifinalistă a concursului Vedeta popularã, prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică seară, la TVR 1.
Vine din inima Bucovinei, de la Putna şi, mai în glumă, mai în serios, spune că a început să cânte înainte chiar să vorbească. Bunica ei i-a descoperit talentul şi i-a sădit în suflet pasiunea pentru muzică.

„Nu mi s-au întâmplat multe lucruri până la 18 ani”, îşi începe povestea Alexandra povestea, „dar  într-o zi mi-am pierdut o mână – pe tatăl meu”. În acea zi, şi-a dat seama că era prea mică ca el să plece şi mult prea mare ca să accepte acest lucru. Bunica şi mama Alexandrei spun că fata lor are forţă să meargă mai departe şi speră ca ea să poată râde din nou din toată inima. Până atunci, toate trei se ghidează după o vorbă a tatălui: „ai tot timpul din lume, dar hai să ne grăbim!”.

Alexandra Dan a interpretat în concurs, la prima probă de la Vedeta popularã, La cãsuța cea din vale, o doină despre pierderea unui tată, cântec pe care l-a învăţat cumva şi pentru că a trecut printr-un moment de cumpănă în viaţă (pierderea părintelui ei). Juriul a fost impresionat de interpretarea ei şi i-a spus numai cuvinte de laudă. Momentul Alexandrei Dan din prima probă este mai jos:
https://goo.gl/uyfH4x.

După o doină plină de jale în prima probă, Alexandra Dan şi-a ales un cântec de joc pentru proba a doua şi o parteneră de scenă pe măsură: Elena Pădure. Momentul artistic al Alexandrei Dan, împreună cu Elena Pădure pe scena Vedeta popularã, poate fi vizionat aici: https://goo.gl/kwnrnv
TVR 1 este locul unde îşi dau întâlnire cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară decişi să fie Vedeta popularã, în cel mai important show de folclor din România. Alţi cinci se vor întrece în ediţia a patra Vedeta popularã duminica viitoare. Dintre ei, doar unul se  califica în semifinală. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la ediţia cu numărul 5 Vedeta popularã duminică, 11 noiembrie, de la ora 21.00.
Şi în acest sezon juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.
Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart rămâne alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

Despre Vedeta popularã
Primul sezon Vedeta popularã, prezentat de Iuliana Tudor la TVR 1, s-a desfăşurat între 22 octombrie şi 31 decembrie 2017. Alexandra Chira, în vârstă de 19 ani, din judetul Sălaj, este concurenta care a câştigat prima ediţie a talent show-ului Vedeta popularã de la TVR 1.

Între 29 aprilie şi 14 iunie 2018, Iuliana Tudor a prezentat la TVR 1 al doilea sezon Vedeta popularã. Cătălina Rotaru, bucovineanca în vârstă de 20 de ani, studentă la Etnologie în Cluj Napoca, este câştigătoarea sezonului al doilea Vedeta popularã, concurs transmis de TVR 1 în fiecare duminică de la ora 21.00.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!