DACĂ DORIȚI SĂ REVEDEȚI…

Inaugurăm în acest număr aniversar noua noastră rubrică  DACĂ DORIȚI SĂ REVEDEȚI !
Ideea ne-a fost furnizată de doamna Maria Burcea, care ne-a sugerat să reluăm cele mai bune rețete apărute în numere trecute. Noi, redacția, împreună cu Delikat, le-am alăturat noi sugestii de prezentare și actualizări în preparare, încercând să le facem cât mai accesibile tinerelor cititoare care ar dori să prepare aceste lucruri azi, cu ingredientele pe care le avem acum pe piață și cu timpul relativ limitat pe care îl avem în zilele noastre fiecare la dispoziție.

delikat

 

zacusca delikat

Foto: Zacuscă cu mere – formulă rapidă

Zacuscă cu mere – formulă veche

Ingrediente:

  • 6 vinete mari
  • 6 ardei grași
  • 6 cepe mari
  • 6 gogoșari
  • 6 morcovi
  • 6 mere acrișoare
  • 2 kg roșii
  • 1/2 l ulei, sare

Preparare:

Se coc vinetele, ardeii și go­go­șarii, se curăță și se dau prin mașina de tocat. Se rad merele și morcovii pe răzătoarea mică. Se fierbe un bulion legat din roșii. Peste ceapa tocată și călită se adaugă legumele cu merele, apoi bulionul. Se dă la cuptor, la foc mic, să scadă. Se potrivește de sare. Se toarnă în borcane, se închid etanș și se sterilizează în cuptor la foc mic 30 min.

 

Zacuscă cu mere – formulă rapidă

Ingrediente:

  • 6 vinete (coapte și congelate)
  • 12 ardei grași copți din borcan
  • 6 mere acrișoare
  • 3 lingurițe Delikat Legume
  • 6 linguri bulion de tomate
  • cca. 500 ml apă

Preparare:

Vinetele, ardeii, merele curățate și rase se fierb în apă clocotită cu Delikat Legume. Se pasează, se adaugă bulion și se mai fierb o dată. Se lasă să se răcească și se poate consuma imediat!

 

pulpe pui delikat

Foto: Pulpe de pui dulci-acrișoare – formulă rapidă

Prune murate de toamnă – formulă veche

Ingrediente:

  • 3 kg prune cu pulpa tare
  • 1/2 l oțet
  • 1 l apă
  • 250 g miere
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 2-3 cuișoare întregi
  • sare

Preparare:

Prunele spălate se pun în borcane, care se așază într-o tavă de metal. Oțetul, apa și celelalte ingrediente se fierb 2-3 min. în clocot, apoi amestecul se toarnă clocotit peste prunele din borcane. Se leagă imediat cu celofan și se pun în cămară. Se servesc drept murături, alături de fripturi reci sau calde.

Georgeta Samson, Roman

 

Pulpe de pui dulci-acrișoare – formulă rapidă

Ingrediente:

  • 4 pulpe superioare de pui
  • 2 linguri ulei
  • 4 lingurițe Delikat Gust de Găină
  • 2 lingurițe de miere
  • 400 g prune murate

Preparare:

Se marinează pulpele în ulei amestecat cu Delikat Gust de Găină – se țin la frigider 4 ore. Se scot din marinadă, se ung cu miere și se coc la cuptor până se rumenesc. Se adaugă în tavă prunele și se încălzesc 5 min.

 

cioba delikat

Foto: Ciorbă cu ardei – formulă rapidă

Ciorbă de raci oltenești – formulă veche

Ingrediente:

  • 10-12 raci uscați (ardei capia mici, ușor iuți)
  • zarzavat de ciorbă, tocat
  • 1 fir praz, câteva roșii
  • 4-5 linguri făină
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingură orez
  • 1 lingură griș
  • sare, piper
  • 1 l borș

Preparare:

Se călește zarzavatul în ulei. Se adaugă apă și orez; se fierbe. Se opăresc racii. Se călesc în ulei făina și grișul și se subțiază cu supă; se amestecă până se obține o cocă elastică; se sărează, se piperează și se umplu cu ea ardeii. Se așază în ciorbă și totul se fierbe la foc mic. Se adaugă roșiile tocate și borșul.

Victoria Ene, Caracal

 

Ciorbă cu ardei – formulă rapidă

Ingrediente:

  • 5 ardei copți din borcan
  • 500 g amestec de legume congelate pentru ciorbă
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri Delikat Legume
  • Delikat Borș Magic Original după gust
  • boia de ardei iute

Preparare:

Într-o oală se dau în clocot 3 l apă cu Delikat Legume. Se adaugă amestecul congelat și se dă în clocot. Se adaugă și ardeii și orezul și se mai dă un clocot. În final se adaugă Delikat Borș Magic Original. Se presară boia după gust.

 

pulpe delikat

Foto: Pulpe ardelenești – formulă rapidă

Prune la cuptor pentru iarnă – formulă veche

Ingrediente:

  • 4 kg prune
  • 1 kg zahăr
  • un pumn miez de nucă
  • scorțișoară pisată

Preparare:

Se scot sâmburii de la prune. Apoi prunele se așază într-un vas smălțuit, punând, alternativ, câte un strat de prune și unul de zahăr. Se lasă cca. 12 ore. A doua zi compoziția se mută într-o cratiță mai mare, se adaugă nucă și scorțișoară pisată, se pune la fiert în cuptor, fără să se amestece deloc trei zile la rând, câte două ore pe zi la foc mic. Astfel fructele rămân întregi și își mențin gustul nealterat.
Compoziția se lasă să se răcească și se pune apoi în borcane.

Georgeta Samson, Roman

Pulpe ardelenești – formulă rapidă

Ingrediente:

  • 200 g prune din borcan
  • 2 linguri ulei
  • 4 pulpe pui
  • 2 lingurițe Delikat Bulgărași de Savoare Gust de Găină

Preparare:

Se marinează pulpele în ulei amestecat cu 2 lingurițe sos de soia și 2 lingurițe Delikat Bulgărași de Savoare Gust de Găină. Se scot, se dau la cuptor. Cu 10 minute înainte de a fi gata se garnisesc și se împănează cu prune din borcan.

 

Intră și aici!

Add Comment