Congresul mondial al tradițiilor culinare

Congresul mondial al tradițiilor culinare

Programul Sibiu – Regiune Gastronimică Europeană desfășurat de-a lungul întregului an 2019, a fost încununat la mijloc de noiembrie de Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare, o inițiativă a Asociației Culturale Euro-Est Alternativ, acum la cea de-a doua ediție. Intenția Iuliei Drăguț, președinta asociației a fost de a demonstra în modul cel mai practic cu putință că împărtășirea bucatelor, masa împreună, ospeția, sunt fundamente culturale pe care le clădește societatea, lumea umană, cu tot ceea ce are ea mai bun și mai constructiv.

 

De aceea a ales drept temă a acestei a doua reuniuni gastronomico-mondiale la nivel mondial tocmai tradițiile de nuntă, care simbolizează unificarea și comunicarea. Inițiativa ei de a aduce împreună reprezentanți de frunte ai artei culinare din toată lumea, care să prezinte tradițiile gastronomice legate de nuntă din spațiul lor cultural propriu, a fost completată de organizarea și competențele Euro-Toques România, sub conducerea lui Chef Radu Zărnescu.

 

În afară de prezentarea, demonstrarea și gătirea tradițiilor culinare propriu-zise, echipele de bucătari din toate ținuturile romănești și din toate colțurile lumii au întocmit dizertații și au organizat demonstrații de costum și obiceiuri care au pus în scenă în fața ochilor uimiți ai vizitatorului întregi ritualuri de nuntă.

 

Urmărind prezentările delegațiilor din Azerbaijan, Algeria, Australia, Bhutan, Canada, China, Croația, Elveția, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Malaysia, Mexic, Olanda, Slovacia, Tunisia, Suedia, Ucraina și Uzbekistan, dar și ale socăcițelor din jurul Avrigului, călușarilor Oltului sau feciorilor Năsăudului, ceea ce frapează este în primul rând asemănarea fundamentală între tradiții ancestrale din colțuri atât de diferite ale planetei.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!