Oaspeți de Paște!

Știe toată lumea, anul acesta de Paște nu avem oaspeți în carne și oase, dar putem alege compania cărților! Vă provocăm să petreceți zile frumoase și pașnice lăsându-vă numai mintea să hoinărească.
Iată ce invitați vă propunem:

Poveștile cu care trecem furtuna
Pentru cei mici și pentru cei mari deopotrivă, această perioadă de izolare pune probleme greu de trecut. Greu de trecut singuri, dar compania cărților a fost dintotdeauna balsam pentru sufletul omului.
Pentru a trece furtuna, editura Frontiera propune acum o carte de Paște care vă va încălzi sufletele:
“Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco, o poveste de inspirație rusească despre tradiția pictării ouălor, dar și despre relația emoționantă dintre Babușca și o gâscă sălbatică, rătăcită în curtea vechii căsuțe. Ilustrațiile cărții aduc parfumul vechii Moscove și reproduc cu autenticitate modelele viu colorate ale ouălor de Paști de inspirație rusească.

Foto: „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii.
Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii.
Cărțile pentru copii înțelepți ale Editurii Frontiera sunt acum și cărți pentru adulții îngrijorați, care au nevoie de optimism și solidaritate. Editura vine în sprijinul copiilor și părinților cu o ofertă specială: până la Paști, pe site-ul editurii, toate cărțile vor avea o reducere de 25%. 

Pentru cei mici
Emoțiile sunt greu de strunit de cei mici, mai ales acum când și cei mari sunt pradă anxietăților proprii. Cei foarte mici pot găsi un prieten bun în lupușorul Wolfgang, personajul creat de Avril McDonald, care a realizat o serie întreagă de cărți menite să fie sprijin în dezvoltarea emoțională a copiilor.

Foto: „Haina colorată a lupului„ de Avril McDonald

„Haina colorată a lupului„ de Avril McDonald, Curtea Veche Publishing
Wolfgang abia așteaptă să se facă destul de frig afară, ca să poarte noua lui haină colorată. Când, în sfârșit, vine vremea s-o îmbrace, niște creaturi răutăcioase își bat joc de el.
Întristat și temător, Wolfgang se ascunde în casa lui din copac, ca să nu-l mai supere nimeni.
Însă Păianjenul îl încurajează să nu țină în el gândurile negre, ci să le împărtășească prietenilor sau cuiva în care are încredere. Așa află Wolfgang că lucrurile nu sunt mereu ceea ce par a fi.
Uneori, ceilalți ne rănesc și trebuie să dăm dovadă de mult curaj pentru a continua să fim noi înșine. Dacă reușim, s-ar putea să ni se ivească în cale surprize foarte plăcute!

Foto: „Comoara lui Ben„, de Alex Donovici

„Comoara lui Ben„, de Alex Donovici, ilustrații de Leonid Gamarț, Curtea Veche Publishing
Mulţi copii, indiferent de vârstă, visează să găsească o comoară. Puţini sunt însă cei care știu cum să o caute, și încă mai puţini cei care reușesc s-o găsească. Asta pentru că unii nu știu ce fel de comori caută, iar alţii, deși le descoperă, nu o realizează.
Povestea lui Ben este, în primul rând, o hartă de care se poate folosi oricine se află în căutarea unei comori. Ea este însă, deopotrivă, o lecţie despre adevăratele comori pe care ar trebui să le căutăm în viaţă. Căci mai importante decât cuferele pline cu aur sau argint sunt onestitatea, generozitatea și hărnicia.
Ce putem învăţa din aventura lui Ben? Că e important să știm valoarea sau preţul lucrurilor, dar și mai important e să înţelegem că unele lucruri sunt nepreţuite.

Foto: „Pierduți în Cartierul Spaniol„ de Heddi Goodrich

O poveste de dragoste
„Pierduți în Cartierul Spaniol„ de Heddi Goodrich, Editura Rao
Scriitoarea americană Heddo Goodrich scrie despre studenta Heddi, care aterizează din California în Sicilia, la 16 ani. Trăiește o poveste de dragoste prin labirintul vertical și colorat al Cartierului Spaniol din Napoli. Despărțiți atunci de diferențele culturale, iubiții de odinioară corespondează acum.

Modelul norvegian!
În 1923 o editură norvegiană a lansat moda poveștilor de groază și polițiste musai de citit în nopțile de Paște… tradiția înflorește în această țară nordică și azi. Oamenii stau izolați în cabanele lor, fac focul în șemineu, deoarece încă este foarte frig în Norvegia și toată noaptea ronțăie ciocolată și citesc romane polițiște. Dacă vreți să încercați experiența, iată o propunere!

Foto: „Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle„ de Stuart Turton

„Cele șapte morți ale lui Evelyn Hardcastle„ de Stuart Turton, Editura Rao
Conacul Blackheath, o clădire somptuoasă, dar la limita paraginii, este locul în care are loc un bal mascat. Invitaţii sunt membrii de vază ai societăţii (ofiţeri, bancheri, medici etc.), care se strâng pentru a rememora un eveniment tragic – moartea tânărului Thomas Hardcastle, fiul lordului
Peter şi al lui lady Helena Hardcastle. O moarte tragică întrerupe petrecerea, însă nu îi pune capăt. Este vorba despre tânăra Evelyn Hardcastle. De fapt, aceasta nu va muri o singură dată. Atât timp cât Aiden Bishop, personajul principal, nu rezolvă misterul morţii sale, scena decesului se va repeta neîncetat, seară de seară.

Citește și articolul de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!