Care sunt pașii pentru alegerea unei măsuțe de cafea perfecte?

masuta de cafea

Uneori, poate părea dificil să alegi dintre zecile de măsuțe de cafea pentru living disponibile pe piață. Un astfel de mobilier trebuie să îndeplinească mai multe funcții, de aceea este important să cunoști bine scopul achiziției înainte de a-ți cumpăra o măsuță potrivită. Iată câteva sfaturi care să te ajute să îți atingi obiectivele dorite:

Evaluarea spațiului

În primul rând, va trebui să măsori cu atenție spațiul disponibil și să determini care este suprafața ideală spre care țintești. Acest lucru îți va veni în ajutor, mai ales când găsești acea măsuță perfectă, dar nu știi dacă spațiul îți permite achiziționarea ei. Ia în calcul și zona de trecere dintre măsuță și canapea sau televizor și evită astfel un retur, în cazul în care alegerea ta nu se potrivește.

De aceea, cel mai bine este să te asiguri că există cel puțin 45 de centimetri între canapea și suprafața unei măsuțe de living. O altă regulă presupune să măsori înălțimea măsuței, care trebuie să fie cu 5 cm mai joasă decât înălțimea canapelei sau a taburetelor, distanța aceasta fiind ideală pentru plasarea paharelor sau a platourilor. Încearcă pe cât posibil să eviți acele modele care sunt mai înalte cu 2-3 cm decât șezutul, deoarece se pot dovedi mai greu de utilizat.  

Identificarea paletei de culori

Poți determina cu ușurință care este schema de culori a camerei, urmând să achiziționezi o măsuță în concordanță cu aceasta. De exemplu, într-o cameră cu multe culori naturale, precum lemnul, alegerea unei măsuțe de living de culoare roz poate crea o notă discordantă.

Cu toate că te poți juca mult cu culorile, asigură-te că stilul tău este unul coeziv, pentru a nu lăsa impresia unei tematici dezordonate sau incoerente.

Ține cont de măsuța deja existentă

În cazul în care deja ai o măsuță, însă dorești să o schimbi, aruncă o privire și vezi care este scopul pentru care o folosești. Păstrezi multe cărți sau reviste pe ea? O folosești drept suport pentru servirea mesei? Sau este doar acel loc pe care depozitezi vrute și nevrute, de la chei la telecomenzi și pahare? Ține cont de aceste lucruri atunci când dorești achiziționarea unei noi măsuțe de living.

De asemenea, identifică îmbunătățirile pe care le poți aduce locuinței, cu ajutorul unei măsuțe de cafea.  Dacă deja dispui de această piesă de mobilier, identifică toate funcțiile care îi lipsesc, pentru a face achiziția perfectă. Spre exemplu, dacă măsuța ta este permanent acoperită de reviste, ar trebui să te orientezi către un model cu spațiu pentru depozitare. În familiile cu mai mulți membri, un spațiu amplu de depozitare te va ajuta să menții ordinea în living, mai ales când copiii tăi își lasă jucăriile peste tot.

Alege materialul ideal

Ține cont de materialul din care este confecționată măsuța, deoarece unele pot fi mai ușor de întreținut decât altele. Dacă ești îndrăgostit de curățenie, o măsuță din sticlă se potrivește perfect. În schimb, dacă preferi să faci curat o dată pe săptămână, optează pentru o măsuță din lemn.

Ce stil de viață ai?

Dacă ai copii sau multe animale (în special pisici), este recomandat să optezi pentru acele modele de măsuțe pentru living care sunt durabile, din lemn sau metal, de preferință cu marginile rotunjite, pentru a evita accidentele neplăcute. În schimb, dacă locuiești singur sau cu un partener, poți alege un model mai delicat și mai complex, care să reîntregească aspectul livingului tău!

 

Sursa: Agenția Advertising Iagency

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!