Autism Voice lansează un program de consiliere psihologică online

 

 

Autism Voice lansează un program de consiliere psihologică online

Izolarea este cel mai grav lucru pentru un copil cu tulburări cu tulburării din spectrul autist sau comportamentale, care are nevoie de socializare, de terapie cu specialiști, de contact uman constant.

Oprirea lucrului cu un copil cu tulburări duce la stagnare sau chiar regres în recuperarea copilului, pierzându-se astfel luni de muncă.

Autism Voice, unul dintre cele mai mari ONG-uri din România care susține de peste 12 ani cauza copiilor cu autism, vine n sprijinul familiilor afectate, lansând începând de miercuri, 18 martie, un program de utilitate publică, pentru familiile cu copii cu autism din țară – Autism Voice Line.

Prin acest program ce se va desfășura on-line, prin Skype, părinții care au copii cu tulburări din spectrul autist sau comportamentale pot beneficia de consiliere psihologică în această perioadă de izolare impusă de prezența virusul COVID – 19. Numărul de Skype la care vor răspunde specialiștii Autism Voice de luni până vineri de la orele 9:00 la 13:00 este: https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27

Lansăm această campanie pentru cel puțin o lună prin care oferim consiliere gratuită părinților, pentru a trece mai ușor prin zilele de izolare la domiciliu. Anxietatea a crescut excesiv de mult zilele acestea. Copiii cu autism au nevoie ca părinții lor să fie echilibrați, să fie calmi și să se consulte constant cu un specialist terapeut, pentru a afla ce pot face pentru copiii lor în situația dată.“ spune Anca Dumitrescu, Președintele Autism Voice.

Mai mult, încă sunt mii de familii în țară care nu beneficiază de nici un suport specializat pentru copiii lor din lipsa de resurse, specialiști, informații. Autism Voice a lansat la începutul acestui an proiectul “Pass the Voice” (https://autismvoice.ro/portfolio-items/pass-the-voice/) prin care s-a dorit împuternicirea directă a părinților cu copii cu autism la nivel național, pentru ca aceștia să poată începe o formă de recuperare a copiilor lor direct de acasă prin training-uri intensive cu părinții.

Din cauza riscurilor COVID-19, acest proiect a fost sistat. Alternativa a apărut sub forma acestei consilieri on-line, ce poate ajuta familiile măcar să beneficieze de suport psihic, moral.

Numărul de Skype la care vor răspunde specialiștii Autism Voice de luni până vineri între orele 9:00 și 13:00 este: https://join.skype.com/invite/eev92cZOKI27

De la 9:00 – la 9:30, specialiștii Autism Voice asteaptă mesajele dumneavoastră la numărul de mai sus. La ora 9:30 fiecare înscris din ziua respectivă va primi ora de programare pentru sesiunea de consiliere.

Pentru ca aceasta linie să existe pentru cel puțin o lună, asociația face apel către oameni și companii, pentru donații. Toți banii strânși în perioada aceasta vor asigura ca linia de consiliere să fie funcțională cât mai mult timp posibil, pentru ca mii de familii cu copii cu tulburări să primească suport psihologic de specialitate, la îndemână, neîngrădit.

Modalități prin care se poate dona:

Prin virament bancar

Autism Voice

Cod fiscal : CIF 23830437

Cont bancar: RO49BACX0000000968803037, Unicredit Tiriac BANK

On-line la https://autismvoice.ro/donatii/

Prin contract de sponsorizare la adresa [email protected]

Prin SMS la 8844 cu cuvantul “VOCE”

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!