Aleargă pentru sănătate

Aleargă pentru sănătate. Se spune – pe bună dreptate – că alergarea face bine celui care o practică. La sfârșit de septembrie avem însă șansa de a demonstra că alergând putem face bine și altora, respectiv chiar celor care se confruntă cu diagnostice grave. Două evenimente de alergare virtuală caritabilă se vor desfășura aproape în același timp – dar frumusețea alergării virtuale constă tocmai în aceea că putem participa la amândouă! Nu e nevoie deci să ne alegem cauza, ci numai să ne încordăm puțin voința și mușchiul compasiunii și să participăm și la crosul verde și la crosul roz! Să o luăm pe rând!

 

hospice

 

1 Crosul Aleargă TU pentru EI este un eveniment internațional ajuns la cea de 12-a ediție anul acesta (desigur prima online!)
Oricine vrea să alerge, indiferent de vârstă sau de experiență, o poate face în 26 și 27 septembrie în beneficiul pacienților cu boli incurabile îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței.
Înscrierile sunt gratuite, iar sponsorii curselor vor dona pentru HOSPICE câte 10 lei pentru fiecare kilometru alergat.
Cursele competiției sunt: Cursa Varta – 20 km, Cursa Miele – 10 km, Cursa Autoliv –2 km, Cursa Dräxlmaier – 1 km.

Cum alergăm?

– Alege cursa și traseul care ți se potrivesc și înscrie-te pe team.hospice.ro

– Monitorizează-ți cursa cu o aplicație de alergare

– Postează public pe pagina ta de Facebook un screenshot cu numărul de kilometri realizați, cu hashtag-ul #alergpentruei

– Distribuie postarea în această pagină a evenimentului

Crosul face parte din ștafeta internațională The Great Hospice Challenge, organizată împreună cu celelalte centre din rețeaua Hospices of Hope din Marea Britanie, Statele Unite, Serbia, Albania și Republica Moldova. În toate aceste țări vor fi realizate weekend-uri de alergare și ciclism pentru a realiza împreună 50.000 km pentru cei 50.000 de pacienți îngrijiți în întreaga rețea.

Race for the Cure

Foto: Mihaela Geoană

 

cros

Foto: Andreea Esca și Alexia

2 Fundația Renașterea organizează pe 25, 26 și 27 septembrie tradiționala cursă Race
for the Cure România, în premieră mondială, în format digital, în același timp cu 31 de state europene partenere. Race for the Cure, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii, aflat, în 2020, la cea de-a șasea ediție, aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.
40 de echipe de celebrități din România, printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu și-au creat echipele de start în competiția digitală, iar membrii echipelor sau participanții singulari pot fi toți cei care se înscriu cu o donație minimă care se va transforma în ecografii, mamografii și acțiuni de susținere a pacientelor oncologice din România.
Te înscrii pe platforma raceforthecure.eu, alergi 3 sau 1 km chiar pe bandă, în parc sau unde vrei tu și apoi arăți în online, folosind #RFTC2020 și #Renasterea2020, că ești alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenție, stil de viață sănătos și investigații medicale periodice. Fiecare înscriere e trasformată de Fundația Renașterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viața.

Detalii pe: https://www.raceforthecure.eu/ro/ și pe https://fundatiarenasterea.ro/

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!