Budincă de piure cu roșii

foto: Mihai Nicolae

Budincă de piure cu roșii

Rețetă de Emilia Alina Împărățelu, Craiova, jud. Dolj

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 15 minute

Îți trebuie: 4 cartofi, 15 roșii cherry, 4 ouă, 150 g unt, nucșoară, rozmarin, sare, piper

Pregătești așa: Cureți cartofii și îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Lași să fiarbă foarte bine, după aceea îi zdrobești. Îi amesteci apoi cu unt și nucșoară, după gust. După ce se răcorește piureul, îl amesteci cu ouăle și pui compoziția într-o formă unsă cu unt. Deasupra așezi roșioarele întregi sau tăiate pe jumătate, cu partea bombată în sus. Pui bucățele de unt, presari rozmarin și dai la cuptor pentru 15 minute. Servești preparatul fierbinte.



Add Comment