Ardei umpluți cu cușcuș și legume

Foto: Mihai Nicolae

Ardei umpluți cu cușcuș și legume

Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Preț: 10 lei-4 porții

Pregătire: 20 minute

Coacere: 30-40 minute

Îți trebuie: 4 ardei grași, 120 g ciuperci, 200 g dovlecei, 1 gogoșar roșu, sare după gust, 1 ceapă, 30 g cușcuș, 60 ml sos de roșii, 1 lingură ulei

Pregătești așa: Speli ardeii, îi cureți de cotoare și de semințe. Pentru un aspect deosebit, poți folosi ardei de diferite culori. Ceapa tăiată mărunt o înăbuși în ulei încins, împreună cu 5 linguri apă. Adaugi dovlecelul, gogoșarul și ciupercile tăiate cubulețe, lași câteva minute, după care adaugi cușcușul. Umpli ardeii cu acest amestec și așezi totul într-un vas termorezistent. Torni deasupra sosul de roșii și dai la cuptor, la foc moderat, pentru 30-40 de minute. Servești ardeii umpluți calzi. Pe lângă faptul că sunt foarte aspectuoși, acești ardei sunt potriviți pentru persoanele care aleg să mănânce mai lejer, mai dietetic, dar nu numai.

Add Comment