Vărzări

Elena Bână, loc. Mârșani, jud. Dolj

Îți trebuie:

  • 6 ouă
  • 250 g varză acră
  • 150 g piept de porc afumat
  • 50 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • mărar tocat
  • 50 g unt
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper.

Pregătești așa:

Tai varza murată foarte fin și o storci bine. Apoi o călești în unt amestecat cu ulei. Tai pieptul de porc sub formă de lamele și le rumenești fără grăsime. Spargi ouăle, le pui într-un vas și le bați bine, adaugi laptele, făina, mărarul tocat, sarea și piperul. Din această compoziție, coci într-o tigaie 4 foi de clătită, mai groase, pe care le umpli cât sunt calde cu varză călită amestecată cu bucățele de piept rumenite. Le servești cât sunt calde.

Add Comment