Tocăniță ungurească

Rețetă de Emese Varga, loc. Sighișoara, jud. Mureș

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 30 minute
Fierbere: 20 minute
Îți trebuie:

  • 1 kg carne porc
  • 150 ml ulei
  • 2 cepe
  • 10 roșii
  • 300 g măsline
  • 1 lămâie
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 linguriță boia iute
  • piper
  • 2 linguri bulion
  • 1 legătură pătrunjel verde proaspăt
  • 1 foaie de dafin

Pregătești așa:
Speli carnea, o tai în bucăți mai măricele, pe care le zvânți și le pui în tigaie să se rumenească. După ce sunt gata, le scoți, iar în uleiul rămas călești ceapa. Adaugi bulionul, roșiile tăiate mărunt, carnea, pătrunjelul, sarea și piperul. Lași să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute. Dacă este nevoie, mai adaugi apă. Încorporezi măslinele și lămâia, apoi o dai la cuptor, la foc potrivit. Poți servi tocănița cu mujdei și mămăliguță.



Add Comment