Tocăniță de pui cu găluște cu smântână

Viorica Fleps, loc. Valea Lungă, jud. Alba

Îți trebuie:

  • 1 pui potrivit ca mărime
  • 2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 100 g untură
  • 1 linguriță boia
  • 1 gogoșar
  • piper
  • sare
  • 2 lingurițe făină.

Îți trebuie pentru găluște:

  • 2 ouă
  • 200 g smântână
  • sare
  • făină.

Pregătești așa:
Tai puiul bucăți, îl prăjești în untura încinsă, apoi îl scoți pe o farfurie. În untura încinsă pui la călit ceapa cu gogoșarul. Când s-au călit adaugi puiul prăjit, piperul, sarea, boiaua, usturoiul pisat și stingi cu apă, atât cât să acopere puiul. Când carnea este aproape fiartă adaugi găluștele pe care le pregătești așa: Bați ouăle cu un praf de sare, adaugi smântâna, amesteci. Pui făină, cât să iasă un aluat nici prea tare, nici prea moale (să nu se împrăștie găluștele). Iei cu lingura din compoziție și pui în tocănița care fierbe (cratița să fie acoperită). Când găluștele sunt fierte adaugi făina desfăcută cu apă. Lași să mai dea un clocot și presari pătrunjel verde deasupra.
Este foarte bună cu mămăliguță caldă și brânză de oaie. Vă asigur că este delicioasă!

Add Comment