Tocană ca pe Târnavă

Irina Ambrozie, Iași

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 1 oră și 30 minute

Îți trebuie:

  • 300 g ficat de porc
  • 1/2 kg carne de vită
  • 1/2 kg carne de porc
  • 750 g ceapă
  • 1/2 kg ardei grași
  • 100 ml bulion
  • 150 ml ulei
  • 1 cățel usturoi
  • sare
  • piper
  • chimen
  • boia dulce

Pregătești așa:
Tai ficatul, carnea de porc și carnea de vită în bucăți potrivite. Le prăjești în ulei, apoi le pui într-o crăticioară. Speli și tai ardeii, ceapa și le pui în uleiul în care ai prăjit carnea. Adaugi boiaua, bulionul, chimenul și lași să se călească 15 minute. În crăticioara cu legume pui carnea de vită, de porc, ficatul, usturoiul tocat mărunt, piperul și sarea. Lași tocana să fiarbă până carnea de vită este moale. Poți servi această mâncărică delicioasă cu mămăligă.



Add Comment