Tocană ardelenească

Clementina Cojan, loc. Brăniștea, jud. Bistrița-Năsăud

Îți trebuie:

  • 1 kg carne porc
  • 150 g untură
  • 500 g ceapă
  • 200 g ardei gras
  • 400 g făină
  • 3 ouă
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură boia de ardei
  • 800 ml supă de oase
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper.

Pregătești așa:
Carnea o cureți, o speli, o scurgi de apă și o tai în cubulețe de circa 2 cm. Ceapa și ardeiul, îl speli și îl tai mărunt. Carnea împreună cu ceapa și ardeiul gras le călești înăbușit în untură și 100 ml supă de oase. După 10 minute, adaugi pasta de tomate, diluată cu 50 ml supă și boiaua de ardei. Călești încă 3-4 minute, apoi adaugi restul de supă, potrivești de sare și piper. Lași să fiarbă 40-50 minute. Din ouă, făină și apă faci o cocă de consistență tare, din care întinzi “fâșii” cu diametrul de circa 1 cm și din ele tai bucăți de 2 cm. Le fierbi apoi în apă clocotită cu sare, scurgi și pui în cratița cu tocană. Mai fierbi tocana încă 10 minute. Se servește fierbinte, cu pătrunjel tocat mărunt.

Add Comment