Tartă cu dovleac și ciuperci


Isabela Mihalcea, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

6 bucăți
Pregătire: 25 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 125 g margarină
  • 4 linguri apă
  • sare

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 1 kg dovleac
  • 400 g ciuperci
  • 1 mână măsline fără sâmburi
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 150 g caşcaval de post
  • sare
  • ulei

Pregătești așa:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi dai la rece. Cureţi dovleacul şi ciupercile. Dai dovleacul pe răzătoare şi tai ciupercile felii. Căleşti dovleacul 20 de minute, iar ciupercile le sotezi într-o tigaie separată. Întinzi aluatul într-o formă unsă cu unt şi-l coci la foc potrivit 15 minute. Îl scoţi, torni dovleacul amestecat cu ciupercile, nucşoara, măslinele şi caşcavalul ras şi dai tarta la cuptor pentru încă 15 minute.

Add Comment