Supă-cremă cu ardei umpluți


Rodica Marieș, Baia-Mare

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

3 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 40 minute

Îți trebuie:

  • 1 piept pui
  • 2-3 morcovi
  • 5-6 ardei mici
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • ulei
  • 1 ceapă
  • 2 linguri orez
  • 2 ouă
  • 250 g smântână
  • 1 lingură făină
  • cimbru și sare

Pregătești așa:

Fierbi 20 de minute puiul cu morcovii. Într-o tigaie cu puțin ulei, călești ceapa, adaugi orezul, ouăle și pieptul tăiat mărunt. Condimentezi după gust. Cureți de sămânță 5-6 ardei micuți, îi umpli cam 75% cu compoziția de mai sus. În  timp ce supa fierbe, adaugi ardeii și lași să fiarbă la foc mic circa 10 minute. La sfârșit pui cana de smântână amestecată cu o lingură de făină și mai dai într-un clocot. După ce ai pus supa în farfurie poți să presari frunze de pătrunjel tăiate mărunt.

 



Add Comment