Șuberec

Daniela Bărăitaru, Constanța

Îți trebuie:

  • 1 kg făină
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 kg carne de oaie (sau amestec oaie cu vită)
  • ulei pentru prăjit
  • piper
  • sare
  • mentă.

Pregătești așa:
Din făină, drojdie și apă pregătești un aluat pe care îl lași un pic să crească. Între timp, toci carnea cu satârul sau cu un cuțit bine ascuțit, cât poți de mărunt. Adaugi sare, piper și mentă bine tocată, după gust. Întinzi aluatul într-o foaie nu prea subțire, o tai în două și pui câte o lingură de carne din loc în loc pe prima foaie. Acoperi cu a doua foaie și tai șuberecurile cu ruleta. Le prăjești în ulei încins și le lași să se scurgă pe șervețele absorbante de surplusul de ulei.

Add Comment