Șubă bănățeană

Rețetă de Nicolae Barbu, Oțelu-Roșu, jud. Caraș-Severin

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 10 minute

Îți trebuie:

  • 600 g ciuperci proaspete
  • 400 g arpagic sau ceapă albă uscată
  • 1 căpățână usturoi
  • 100 ml ulei
  • 100 g măsline
  • 1 lămâie
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper

Pregătești așa:

Speli ciupercile și le tai în ștraifuri. Cureți arpagicul (sau ceapa), îl opărești în apă fierbinte și îl călești în ulei încins. Adaugi ciupercile, și călești 20 de minute. Adaugi foaia de dafin, sare și piper și zeama de lămâie. Mai lași să fiarbă încet 10 minute, apoi iei vasul de pe foc. Din usturoi faci un mujdei diluat cu puțină apă și îl torni peste ciuperci și arpagic. Când servești, decorezi salata cu măsline și felii de lămâie. Poftă bună!

Add Comment