Sos de usturoi cu dovlecei

Rețetă trimisă de Adriana Câmpeanu, loc. Lugoj, jud. Timiș

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2 porții
Pregătire: 25 minute

Îți trebuie:

  • 1 căpățână usturoi
  • ulei
  • 1 roșie (mai mare și cărnoasă)
  • 1 ardei gras
  • sare
  • pătrunjel verde
  • oțet

Pregătești așa:

Zdrobești foarte bine usturoiul, îl amesteci cu puțină sare, apoi torni uleiul în fir subțire, până se formează o maioneză. Adaugi roșia curățată de pieliță și tocată mărunt, apoi ardeiul și pătrunjelul tocate mărunt. Potrivești de sare și dai puțin la rece. În timp ce faci maioneza picuri din când în când, puțin oțet pentru a nu se tăia. Pentru cei care nu tolerează ardeiul crud, se poate pune și ardei copt.

Pentru garnitură îți mai trebuie: 

1 dovlecel spălat, tăiat felii subțiri, dat cu puțină sare și apoi spălat și uscat cu un prosop de hârtie. Apoi îl dai prin făină și îl prăjești în puțin ulei. Servești alături de sosul de usturoi.

 

Add Comment