Sfeclă umplută cu nuci

Camelia-Maria Georgescu, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 40 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie:

  • 1,5 kg sfeclă roșie
  • 350 g nuci măcinate
  • 400 g ceapă
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Alegi sfecle mici de aceeași mărime și le speli bine cu peria.
Le fierbi în apă cu sare, le cureți de coajă, faci un capac și scobești cu o linguriță miezul. Lași pereții cu grosimea de 1 cm. Umpli cu nucă măcinată sau pisată. Cureți, speli, toci julien ceapa, o călești în ulei, adaugi restul de nuci și stingi cu puțină apă. Pui sfeclele în acest sos și dai la cuptor 20 minute.

Add Comment