Sarmale coapte în dovleac

Viorel Panait, loc. Slatina, jud. Olt

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

30 bucăți
Pregătire: 35 minute
Fierbere: 30-40 minute
Coacere: 3 ore

Îți trebuie:

  • 1 kg carne amestec porc cu vită
  • 200 g kaizer
  • 100 g slănină afumată
  • 2 cepe
  • 250 g orez
  • 1 dovlecel
  • 1 dovleac mare și rotund
  • 200 ml smântână
  • foi de varză acră
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • foi de dafin
  • 250 ml ulei
  • 2 legături mărar
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Faci umplutura de sarmale amestecând carnea de porc și vită, ceapa tocată mărunt, orezul spălat și slănina afumată, piper, sare, busuioc și cimbru.
Dai dovlecelul pe răzătoarea mică și îl pui peste carne. Speli foile de varză acră cu apă rece, apoi le umpli cu carne. Le pui într-o cratiță la fiert, pe foc mare, pentru 30-40 minute. Iei dovleacul, îi faci un capac, îi scoți semințele și îl speli bine.
Așezi un rând de sarmale, un rând de kaizer și continui în acest mod până umpli dovleacul. Presari deasupra mărar tocat mărunt. Într-o cratiță adâncă așezi dovleacul, pui ulei și apă și lași la cuptor pentru 3 ore. Servești sarmalele cu smântână.

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae



Add Comment