Sărbușcă de cartofi și păstăi


Rețetă trimisă de Marilena Ancuța Hogaș, loc. Târgu Frumos,  jud. Iași

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 30 minute

Îți trebuie:

  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  •  1 rădăcină pătrunjel
  •  5 cartofi
  •  1 pumn păstăi
  •  1 cană iaurt
  •  pătrunjel
  • sare

Pregătești așa:

Cureți legumele și le speli. Ceapa și rădăcinoasele tocate le călești în puțin ulei, adaugi cartofii tăiați cuburi și păstăile bucăți. Adaugi puțină apă cât să le cuprindă și lași să fiarbă 20-30 minute. Când cartofii și păstăile sunt fierte, adaugi zerul de lapte sau chișleagul sau iaurtul. Mai dai în câteva clocote, adaugi sare și verdeață tocată mărunt.Zerul, îl poți obține din 2 l de lapte pe care îl pui la prins. Sărbușca fierbinte o servești cu mămăligă rece, iar sâr-bușca rece cu mămăligă caldă. În zilele călduroase, este o mâncare ușoară și răcoroasă.



Add Comment