Salată Sulina

Rețetă de Constantin Rotaru, sat Moara Carp, jud. Suceava

Îți trebuie pentru 4 persoane:

  • 6 roșii mici coapte și tari
  • 6 cartofi mai mici
  • 2-3 cepe mici
  • 2 pumni de fasole verde (din conservă sau din congelator)
  • 1 ardei gras
  • 50 g măsline negre
  • 150 g filé de pește marinat
  • câțiva căței de usturoi
  • zeama de la o lămâie
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 1 linguriță măghiran.

Pregătești așa:

Tai roșiile rondele și le presari cu sare. Le lași 1 oră să se înmoaie și să-și lase zeamă. Fierbi cartofii în coajă, îi cureți și îi tai în rondele fine. Fierbi fasolea în apă cu sare. Tai ceapa în rondele subțiri, usturoiul îl tai felioare și mărarul îl tai mărunt. Lași la macerat într-o ceș-cuță cu apă caldă coriandrul pisat și măghiranul. Apoi filtrezi compoziția, trecând-o printr-o sită sau printr-un tifon. Faci un sos rece, consistent, din filéurile de pește bine sfărâmate (mai puțin câteva fâșii, cu care vei orna la sfârșit), sucul de la o lămâie și câteva măsline tocate mărunt.

Adaugi și maceratul de măghiran și coriandru și uleiul. Iei o salatieră sau un castron mai adânc și pui ro-șiile rondele, cartofii fierți, tăiați tot rondele, fâșiile de ardei gras, fasolea fiartă și scursă și cățeii de usturoi. Amesteci bine toate acestea cu sosul rece. La final, decorezi cu măslinele rămase, fără sâmburi și fâșiile de filé marinat. La final presari mărar tocat fin.

Add Comment