Salata băcanilor

Rețetă de Maria Cornea, sat Dramba, jud. Cluj

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

3 porții
Pregătire: 1 oră

Îți trebuie:

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg morcovi
  • 3 buc. sfeclă roșie (mijlocii)
  • 1 borcan mare de mazăre
  • 2 pungi pufuleți
  • 200 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 1 lingură muștar
  • 1 ardei gras roșu și unul verde sau galben
  • 1 legătură pătrunjel verde

Pregătești așa:

Fierbi cartofii, sfecla și morcovii în coajă, apoi le lași la răcit și le cureți de coajă. Le dai pe răzătoarea mare și le pui pe fiecare în câte un castron. Faci o maioneză din pufuleți, 1 cană de apă călduță, ulei, sare, 1 lingură muștar și zeama de la 1 lămâie. Mai întâi înmoi pufuleții în apă călduță, până rezultă o pastă omogenă, apoi adaugi muștar și sare. Freci compoziția și torni uleiul treptat, după care adaugi zeama de lămâie. Iei un platou și pui 1 strat de cartofi, apoi unul de maioneză, un strat de sfeclă roșie, unul de maioneză, unul de mazăre din conservă, din nou unul de maioneză, morcovi rași, iar strat de maioneză și poți repeta până se termină ingredientele. Când servești, decorezi salata cu măsline și felii de lămâie. Dacă dorești, poți să o îmbraci în maioneză, pentru un aspect deosebit.

Add Comment