Ruladă de pui cu prune uscate

Rețetă de Adrian Călin Vantiu, Cluj-Napoca

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie pentru ruladă:

  • 4 bucăți piept de pui
  • 1 lingură miere
  • 10-12 prune uscate fără sâmburi
  • sare
  • piper

Îți trebuie pentru sos:

  • 1 lingură boabe piper roșu și negru
  • 100 ml smântână
  • 100 ml vin alb
  • 50 g unt

Îți trebuie pentru garnitură:

  • 250 g ciuperci
  • 50 ml vin alb
  • ulei

Îți trebuie pentru covrigeii din cartofi:

  • 800 g cartofi
  • 100 g făină
  • 2 ouă + 1 gălbenuș
  • sare
  • piper

Pregătești așa:
Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi fierbi în apă cu sare. Fierbinți, îi pasezi și faci un piure. Adaugi făina, ouăle, sarea și piperul. Lași să se răcească, modelezi covrigeii pe o masă presărată cu făină, apoi îi așezi într-o tavă unsă cu ulei. Îi lași la dospit 15 minute, apoi îi ungi cu ajutorul unei pensule cu gălbenuș și dai la cuptor. Focul trebuie să fie puternic. Ciupercile le speli și le pui la călit în puțin ulei. Speli pieptul de pui, îl ștergi cu un șervet de bucătărie, îl crestezi la mijloc, ungi cu miere și pui câte 2-3 prune uscate. Închizi tăietura cu ajutorul scobitorilor. Prăjești rulada, la foc mediu, pe fiecare parte.
Pregătești sosul așa:
Dizolvi vinul în uleiul folosit la prăjirea ciupercilor, pui piperul și smântâna. Îl dai într-un clocot la foc domol, amestecând continuu. La final adaugi untul. Servești rulada de pui alături de cornulețele din cartofi și sosul alb.

Add Comment