Rondele cu ceapă și mac

Daniel Ildiko, Sovata, jud. Mureș

Îți trebuie:

  • 1,5 cană făină
  • 1,5 cană făină integrală
  • 2 linguri ulei
  • 1,5 linguriță sare
  • piper
  • 1/2 cub drojdie
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1 cană apă caldă
  • 2 ouă
  • 3 cepe
  • 2 linguri mac.

Pregătești așa:
Dizolvi drojdia cu zahărul în apă caldă, o pui peste făină și adaugi restul ingredientelor. Frămânți 10 minute, acoperi și lași la dospit o oră. Întinzi aluatul într-o foaie nu prea subțire și tai rondele cu ajutorul unui pahar. Le așezi într-o tavă, le mai lași la dospit 30 de minute, apoi le ungi cu ou, presari ceapa tăiată mărunt și mac și le dai la cuptor, la foc potrivit, pentru 20 de minute.

Add Comment