Pui de țară pe pat de legume

Carmen Popescu, sat Batoți, jud Mehedinți

Îți trebuie:

  • 1 pui de țară
  • cartofi
  • morcovi
  • ceapă
  • ardei gras
  • roșii
  • ulei
  • apă
  • sare
  • piper.

Pregătești așa:
Speli carnea. Speli legumele și le cureți. Le tai pe fiecare după caz: cartofii și morcovii rondele, ardeiul fideluță, ceapa și roșiile cubulețe. Într-o tavă pui în straturi legumele: primul strat trebuie să fie de ceapă și roșii, apoi le așezi pe celelalte și torni un amestec de apă, sare, piper și ulei. Deasupra pui bucățile de pui unse cu ulei și presărate cu sare și piper.
Eu dau tava la cuptorul de lut din curte, pe jar. Legumele trebuie să fie cuprinse de apă și când zeama seacă mâncarea este gata. O scoți din cuptor și presari pătrunjel tocat.

Add Comment