Pui cu sos picant


Maria Bunescu, loc. Rădășeni, jud. Suceava

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 10 minute
Fierbere: 40 minute

Îți trebuie:

  • 1 pui de 1,200 kg
  • 1 țelină mică
  • 4 cepe mijlocii
  • 1 morcov
  • 2 ardei grași
  • 3 linguri sos picant
  • 1 linguriță oțet
  • 2 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei măsline
  • piper
  • sare

Pregătești așa:

Speli și tai carnea în bucăți potrivite, așezi într-o cratiță de tuci. Adaugi țelina tăiată în felii subțiri, sosul picant, 1/2 pahar apă, acoperi vasul și lași la foc 30 minute. Între timp dai pe răzătoare morcovul și tai ardeii fin. Încălzești uleiul de măsline și călești aceste legume 5 minute.  Într-un castron, amesteci uleiul, oțetul, zahărul și piperul, pe care îl torni peste morcovi și ardei. După 2 minute torni în vasul cu carne și dai la cuptor 5 minute. Decorezi cu pătrunjel.



Add Comment