Pui ca la Hunedoara

Elena Varga, Hunedoara

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 2 ore și 20 minute

Îți trebuie:

  • 1 pui
  • 250 g pâine albă
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g ciuperci
  • 1 bucată ficat de pasăre
  • 50 g coniac
  • sare
  • piper
  • ulei

Pregătești așa:
Speli puiul și îl lași să se scurgă. Înmoi pâinea în lapte și o storci bine. Speli ciupercile, le tai mărunt și le călești puțin. Ficatul îl speli bine și îl dai prin mașina de tocat. Freci untul spumă, adaugi tocătura, ciupercile călite, ouăle și condimentezi cu sare și piper. Amesteci bine totul până ce devine o pastă. Umpli puiul cu aceasta și îl coși cu ață. Într-un bol amesteci coniacul cu uleiul. Cu acest sos ungi puiul. Dai tava la cuptor pentru 2 ore. Îl poți servi cu piure și murături asortate.

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae



Add Comment