Pui bucovinean cu smântână

Carmen Pantelemon, Suceava

Îți trebuie:

  • 1 pui mai mare
  • 1 kg smântână
  • 3-4 linguri făină
  • sare
  • 1 legătură mărar proaspăt
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • câteva linguri ulei
  • sare

Pregătești așa:
Cureți puiul, îl speli și îl pârlești pe flacăra aragazului, pentru a îndepărta eventualele tuleie (pene) rămase. Îl speli bine, după care îl tranșezi în bucăți mai mici. Separat, într-o oală mai mare, încingi câteva linguri ulei și călești morcovii și rădăcinile de pătrunjel, curățate, spălate și date prin răzătoarea cu ochiuri mari. Pui bucățile de carne, torni apă și lași să fiarbă acoperit, având grijă să înlături spuma formată. Când carnea de pui este foarte bine fiartă, o scoți pe un platou, iar din apa în care a fiert puiul, faci un delicios borș gustos cu tăiței de casă, boș și zarzavat proaspăt. Într-o cratiță, amesteci smântâna cu făina și lași să fiarbă aproximativ 10 minute. Adaugi bucățile de carne și mărarul tocat mărunt și amesteci, să nu se prindă de vas.  Potrivești gustul de sare și lași pe foc să dea câteva clocote. Servești cu mămăliguță caldă.

Add Comment