Prăjitură rădăuțeană

Rețetă de Florentina Hîj, com. Volovăț, jud. Suceava

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

15 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 45 minute

Îți trebuie pentru foile maro:

  • 1 ou
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură cacao
  • 100 ml lapte
  • 125 g margarină
  • 1 lingură amoniac
  • 500 g făină

Îți trebuie pentru foaia galbenă:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt

Îți trebuie pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri griș
  • 1 pachet unt
  • 200 g zahăr
  • coajă și zeamă de lămâie

Îți trebuie pentru glazură:

  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri apă
  • 3 linguri cacao
  • 100 g margarină

Îți trebuie pentru sirop:

  • 150 ml apă 150 g zahăr

Pregătești foile maro așa:

Bați oul cu zahărul, adaugi și celelalte ingrediente (amoniacul stins cu lapte), bați, apoi adaugi făina și faci 2 foi pe care le coci pe dosul tăvii.

Pregătești foaia galbenă așa:

Bați albușurile, adaugi zahărul treptat și bați în continuare până se întărește bine. Adaugi gălbenușurile și făina, amestecată în prealabil cu praful de copt. Amestecul rezultat îl coci în tava pe care ai folosit-o pentru foile maro.

Pregătești crema așa:

Când fierbe laptele, torni grișul și fierbi până se îngroașă. Freci untul cu zahărul, pui și coaja și zeama de lămâie, apoi adaugi grișul și amesteci.

Pregătești glazura așa:

Fierbi apa cu zahărul și cacaua, adaugi margarina și amesteci repede, să se omogenizeze cât e caldă compoziția.

Asamblezi așa:

Însiropezi foile și pui o foaie maro, cremă, apoi foaie galbenă, cremă, foaie maro și glazură. E delicioasă!

Add Comment