Prăjitură Gura Râului

Rețetă de Elena Bană, loc. Mârșani, jud. Dolj

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

20 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie:

  • 1 borcan gem de caise sau măceșe

Îți trebuie pentru foi:

  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingură bicarbonat
  • 50 g margarină
  • 450 g făină

Îți trebuie pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 6 linguri griș
  • 170 g margarină
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pregătești foile așa:
Amesteci untul cu zahărul, mierea, laptele și bicarbonatul. Această compoziție o fierbi pe aburi, apoi o lași să se răcească. Încorporezi și făina. Din acest aluat coci 4 foi pe dosul tăvii, unsă în prealabil cu margarină.
Pregătești crema așa:
Pui laptele la fiert cu zahărul, iar apoi pui grișul. Lași la răcit și, când e rece, adaugi margarina și plicurile de zahăr vanilat. Pui peste prima foaie o parte din cremă. Peste a doua foaie întinzi gemul de caise, următoarea foaie și restul de cremă. Peste ultima foaie pui glazură de ciocolată. Este un desert delicios!

Add Comment