Pörkölt (tradițional unguresc)

Ana-Maria Treznai, loc. Sovata, jud. Mureș

Îți trebuie:

  • 400 g mușchi de vită
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 50 g țelină
  • 1 foaie dafin
  • ardei iute
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 50 g ulei.

Pregătești așa:
Carnea de vită o pui într-o tavă cu puțin ulei și o dai la cuptor. Treptat adaugi apa până când mușchiul devine fraged. Lași carnea să se rumenească și o scoți. Sosul de legume îl pregătești așa: Ceapa tăiată julien, morcovul și țelina răzuite fin, ardeiul iute tăiat fâșii le înăbuși în ulei. Sosul rezultat de la prăjirea fripturii îl pui peste sosul de legume, adaugi pasta de roșii și foaia de dafin, lingura de făină, apoi apa, până când se omogenizează compoziția. Dai la fiert, minimum 20 de minute. Adaugi sare și piper la sfârșit.
Garnitura se numește nokedli, este de asemenea specific ungurească și se obține din găluște de ou fierte în apă, peste care se pun caș, smântână și castraveți murați.

Add Comment