Pizza oltenească


Rețetă de Maria Iacoboaei, loc. Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinți
Îți trebuie:

  • 300 g șuncă presată
  • 250 g făină
  • 300 g cașcaval
  • 3 ouă
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 țelină
  • 2 roșii
  • piper
  • pătrunjel tocat.

Pregătești așa:
Cureți de coajă țelina, morcovii, cartofii, îi speli, apoi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Cureți roșiile de pieliță, scoți semințele și le tai cubulețe. Șunca presată și cașcavalul le dai pe răzătoarea cu găuri mari. Mixezi bine și adaugi legumele, șunca presată, cașcavalul și pătrunjelul. Amesteci cu o lingură compoziția rezultată, o torni într-o tavă și introduci pizza în cuptor timp de 30 de minute.

Add Comment