Piftie de ciolan

Izabela Tutunaru, loc. Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Îți trebuie:

  • 1 ciolan de porc
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare.

Pregătești așa:
Tai ciolanul în două și îl pui la fiert într-un tuci cu apă, atât cât să-l acopere bine. După ce a scăzut apa la jumătate și ciolanul se desprinde de pe os, scoți ciolanul și îl dezosezi. Așezi bucățile de ciolan în diverse vase. Pot fi farfurii, forme pentru chec, boluri. Strecori zeama rămasă și o amesteci cu usturoiul pisat, apoi o torni în farfurii peste ciolan. Lași la rece până a doua zi când această piftie e numai bună de consumat.
dafin, piper și când ai pus toate ingredientele, o coși cu ață rezistentă. După ce ai întins bine crusta, îmbraci rața în ea și o dai la cuptor. Fiecare își cunoaște cuptorul cât de bine coace, așa că aproximați voi timpul, dar eu la cuptorul de pământ o țin 1 oră și jumătate. Această mâncare e foarte bună cu gogonele murate. Poftă bună!



Add Comment