Ostropel de pui oltenesc

Îți trebuie:

  • 2 pulpe de pui întregi
  • 3 linguri ulei
  • 1 morcov mare
  • 3 cartofi
  • 5-6 căței usturoi
  • 4 linguri oțet
  • 150 g smântână grasă.

Pregătești așa:
Într-o cratiță încăpătoare încingi uleiul și pui puiul să se rumenească vreo 5-10 minute. Tai morcovul rondele și cartofii cubulețe și îi adaugi peste pui. Torni deasupra apă cât să acopere ingredientele și lași la fiert. Când mâncarea a fiert, scurgi zeama. Ar fi bine să o pui la păstrare, eventual în cogelator, pentru a o folosi ca bază la alte mâncăruri. Atenție! Nu lăsa la fiert decât atât cât trebuie pentru ca legumele să fie făcute, fără să se sfărâme însă. Pui cratița din nou la foc, adaugi usturoiul zdrobit și oțetul. Mai lași 3 minute pe foc, dar nu amesteca prea mult pentru a nu sfărâma legumele. Dacă nu e suficient lichid, poți să adaugi 1-2 linguri din zeama scursă anterior. Închizi focul, adaugi smântână și amesteci ușor. Presari deasupra pătrunjel tocat. Poftă bună!

Add Comment