Musaca cu bureți și cartofi

Domnica Iacob, Botoșani

Îți trebuie:

  • 1,5 kg cartofi
  • 1 kg bureți de orice fel
  • 2-3 cepe
  • suc de roșii
  • 250 ml supă de carne
  • ulei
  • sare
  • mărar.

Pregătești așa:
Fierbi cartofii necurățați. Când sunt fierți, îi cureți și îi tai feliuțe. Prăjești în ulei cu o ceapă tăiată mărunt. Pui sare după gust. Bureții îi pregătești ca pentru mâncare, îi desărezi, îi fierbi, îi prăjești în ulei cu două cepe tăiate mărunt, iar la sfârșit pui mărarul și pătrunjelul tocat fin. Într-o tavă unsă bine cu ulei, așezi jumătate din cantitatea de cartofi, pe toată suprafața tăvii. Pui deasupra toată cantitatea de bureți, apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cartofi. Torni suc de roșii, atât cât să nivelezi bine toată suprafața. Torni o cană de supă de carne. Dai la cuptor tava și lași până scade apa și se rumenește puțin deasupra. Poftă bună!



Add Comment