Miel cu orez

Rețetă de Szocs Erzsebet, sat Ditrău, jud. Harghita

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

2 porții
Pregătire: 40 minute
Fierbere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 300 g orez
  • 200 ml vin roșu
  • 300 g carne de miel tocată
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei
  • 20 g migdale mărunțite
  • 3 căței de usturoi
  • 50 g măsline
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • un praf de scorțișoară măcinată
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa:

Mărunțești migdalele, pui cele 3 linguri de ulei în tigaie și, când e încins, prăjești migdalele. Apoi le scoți pe un prosop de hârtie ca să absoarbă grăsimea suplimentară. Încingi uleiul din tigaie, prăjești usturoiul zdrobit și carnea sărată și piperată. Adaugi ceapa mărunțită, ardeiul tăiat fâșii și orezul, după care le amesteci. Pui și foaia de dafin, un praf de scorțișoară, sare și piper după gust și torni peste acest amestec 200 ml de vin și 200 ml de apă. Lași să fiarbă acest amestec sub capac, timp de 15 minute. Adaugi și măslinele fără sâmburi și continui fierberea încă 5 minute, fără să amesteci. Iei tigaia de pe foc și lași orezul sub capac 5 minute, după care adaugi și coriandrul și peste orez presari migdalele prăjite.



Add Comment