Mămăligă ciobănească

Rețetă de Roxana-Maria Brânduș, Galați

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

8 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 15 minute
Îți trebuie:

  • 1 kg mălai
  • 100 g unt
  • 200 g brânză burduf
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g urdă
  • 200 g cașcaval
  • 200 g caș
  • 200 g smântână
  • 3 l apă
  • sare

Pregătești așa:
Pui la fiert 3 l apă și o mână mălai. Când începe apa să fiarbă, pui sare, apoi restul de mălai, fără să amesteci.
Focul trebuie să fie potrivit. După 20 de minute, amesteci energic, până nu mai sunt cocoloașe. Ungi o cratiță cu unt.
Primul strat este de mămăligă, pui un strat de caș dat pe răzătoarea mare, acoperi cu mămăligă, urmează brânza telemea rasă, mămăligă, urdă, mămăligă, brânză burduf, mămăligă, cașcaval și, pe deasupra, smântână.
Dai la cuptor, la foc mic, până se topesc brânzeturile. O presari cu mărar.

Add Comment