Langoș cu varză

Lako Iuliana, Cenad, jud. Timiș

Îți trebuie:

  • 500 g varză
  • 500 g făină
  • 30 g drojdie
  • sare
  • piper
  • ulei.

Pregătești așa:
Amesteci drojdia cu 2 linguri de făină și 20 ml apă călduță, acoperi și lași maiaua la crescut 15 minute. Tai varza mărunt, o sărezi și o lași câteva minute, apoi o presezi ca să se scurgă zeama și o călești în 2 linguri de ulei până își schimbă culoarea. La final potrivești de piper și lași să se răcească. Amesteci făina cu o linguriță de sare, adaugi maiaua, varza răcită, puțină apă călduță, frămânți compoziția și o lași să crească până își dublează volumul. Întinzi o pătură din aluat de
1 cm grosime. Cu ajutorul unui pahar mai mare decupezi langoși, pe care-i mai lași pe planșetă 30 de minute. Întinzi cu mâna udă langoșii și-i prăjești în ulei încins. Sunt buni fierbinți.



Add Comment