Ișlere


Rețetă de Irma Nagy, loc. Bălan, jud. Harghita

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 10 linguri zahăr
  • 1 linguriță amoniac
  • 300 g făină

Îți trebuie pentru cremă:

  • 1/2 l apă
  • 5 linguri făină
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 5 linguri zahăr

Pregătești aluatul așa:
Faci un aluat pe care îl întinzi, îl tai rondele cu un pahar mic, pe care le pui într-o tavă tapetată cu făină. Dai tava la cuptor, la foc potrivit.

Pregătești crema așa:
Pui laptele la fiert. Freci gălbenușurile cu zahărul și făina, le adaugi peste lapte și dai la fiert până se îngroașă. Încorporezi și untul. Lipești câte două rondele cu ajutorul cremei, iar deasupra pui ciocolată topită pe bain-marie, în fir subțire.

One Response

  1. mihaela noiembrie 13, 2014

Add Comment