Harissa


Rețetă de Mihaela Cotoanță, Iași

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 10 ore și 15 minute
Fierbere: 55 minute
Îți trebuie:

  • 250 g grâu de colivă
  • 2 bucăți piept de pui
  • 1 bucată os de vită
  • 50 g unt
  • piper
  • chimen
  • ienibahar

Pregătești așa:
Lași grâul la înmuiat în apă călduță, într-un loc cald, toată noaptea. A doua zi fierbi pe foc mic, punând pe flacără o tablă groasă. În altă oală pui la fiert carnea de pui și osul. După ce au fiert, strecori zeama și o torni puțin câte puțin peste grâul fiert, pe care îl lași să fiarbă bine, apoi îl amesteci cu puiul fiert. Condimentezi cu sare și piper după gust. Când servești Harissa, poți să torni câte o linguriță de unt topit în fiecare farfurie.



Add Comment