Gulii umplute cu maioneză și șuncă presată

Rețetă  trimisă de Ana Olga Lászlo, loc. Hădăreni, jud. Mureș

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 10 minute

Îți trebuie:

  • 4 gulii albe
  • 200 g șuncă
  • 2 linguri smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g ciuperci
  • 2 cartofi potriviți
  • 2 ouă pentru maioneză
  • 2 linguri muștar
  • ulei
  • sare
  • piper

Pregătești așa:

Fierbi guliile, nu prea tare ca să nu se strivească. Pe jumătate fierte, le cureți în interior, ca să încapă în ele următoarea compoziție: Fierbi ciupercile, le tai mărunt, fierbi cartofii și îi tai cubulețe, șunca o tai mărunt și adaugi pătrunjelul verde. Faci maioneza cu cele 2 ouă și cele 2 linguri de muștar, pui ulei, sare, piper și smântână. Umpli guliile cu compoziția de mai sus, cu grijă să nu se strivească. Decorezi cu pătrunjel.

 

Add Comment