Friptură musceleană de vită

Mirela Staicovici, loc. Câmpulung-Muscel, jud. Argeș

Îți trebuie:

  • 1 kg carne vită
  • 120 ml ulei
  • 80 g morcovi
  • 400 g zeamă de oase
  • 80 g ceapă
  • 100 g făină
  • 2 g piper
  • 10 g sare.

Pregătești așa:
Cureți bine carnea de vine și pielițe, o speli și o tai felii. O bați bine pe ambele părți.
O așezi frumos într-o cratiță unde ai pus uleiul, alternând straturile de carne cu ceapă tăiată solzișori, morcovii rondele, sarea și piperul precum și făina diluată în puțină apă.
Stropești cu o parte din grăsime pe deasupra. Bagi cratița în cuptorul încins și pe măsură ce s-a evaporat o parte din lichid, adaugi zeama de oase sau apă și lași în cuptor la foc mic 2 – 2,5 ore.

Add Comment