Cozonac de Sibiu

Minerva Lupean, Câmpia Turzii, jud. Cluj
Îți trebuie:

  • 1 kg făină pentru cozonac
  • 500 g margarină
  • 50 g drojdie
  • 1/2 l lapte
  • esență de vanilie
  • coajă de lămâie și de portocală rasă
  • un praf de sare
  • 6 gălbenușuri
  • 1 ou întreg.

Pregătești așa:
Faci o maia din drojdie, 200 ml lapte, 2 linguri făină și 1 lingură zahăr. Când maiaua își dublează volumul, frămânți cu laptele rămas și margarina topită cu o zi înainte și păstrată la frigider. Adaugi gălbenușurile, zahărul, aromele, sarea și frămânți timp de jumătate de oră până ce iese un aluat pufos. Lași la dospit la loc călduț, apoi pui aluatul în forme și-l mai lași la crescut încă 20 de minute. Ungi cozonacii cu ou bătut amestecat cu o linguriță de zahăr. Dai cozonacii la cuptorul încins în prealabil.



Add Comment